Trä

KALLA OSS TRÄSKALLAR

Vi brinner för att skapa trivsamma och naturliga miljöer för människor i alla åldrar. Vi strävar mot att bidra till hälsosammare friluftsliv och en grönare värld och därav är naturen ett stort fokus för oss. Målet är att våra produkter ska leva i symbios med naturen.

När vi kan använda trä föredrar vi det som material. Trä ett hållbart alternativ som passar in i gröna och natursköna omgivningar. Vi värnar om vår miljö och tror på att använda resurser på ett ansvarsfullt sätt.

Trä är en fantastiskt mångsidig resurs som tillåter oss att skapa unika och spännande designelement. Vi ser trä som en symbol för både trygghet och äventyr, och genom att använda det i våra produkter strävar vi efter att stimulera fantasin och kreativiteten hos dem som upplever våra miljöer. Med trä som vårt materialval är vi glada att kunna erbjuda både estetiskt tilltalande och hållbara lösningar för publika platser. 

Träsprickor

träspricka: KARAKTÄR

En av våra vanligaste frågor handlar om träsprickor som uppstår i vår utrustning. Vi vill gärna berätta lite om varför de dyker upp och varför de är helt harmlösa!

Det är viktigt att klargöra att träsprickor i park- och lekredskap inte är farliga eller indikerar att virket är skadat. Ett vanligt missförstånd är att man tror att sprickor i trä betyder att det är trasigt. I själva verket är träsprickor ett naturligt fenomen som uppstår när virket torkar ut.

Dessa sprickor är dock inte permanenta och försvinner ofta när virket blir fuktigt igen. Det är en naturlig process och påverkar inte dess hållbarhet. Istället kan man se det som att träsprickor ger karaktär åt produkten. Man kan undvika de harmlösa sprickorna genom att forma om stockarna, men det innebär att det blir onödig materialspill. Det är något vi och våra leverantörer självklart vill undvika i produktionen. 

Det är viktigt att notera att försöka ”laga” träsprickor inte bara är onödigt utan också riskabelt. När virket inte kan röra sig fritt på grund av en fylld spricka kan det leda till att det ”exploderar” när det utsätts för fukt.

Sammanfattningsvis är träsprickor i park- och lekredskap inte farliga eller skadliga. De är en naturlig del av träets egenskaper och ger karaktär till strukturerna. 

Trä i lekredskap

UTFORSKA MATERIAL

Trä är ett fantastiskt materialval för lekredskap och skapar en naturlig och inbjudande atmosfär i lekmiljöer. Med sin organiska känsla bidrar trä till en mer harmonisk och utvecklande upplevelse för barn i deras lek.

En viktig fördel med trä i lekredskap är dess taktila egenskaper. Genom att vara i kontakt med trä kan barn uppleva olika texturer och ytor, vilket stimulerar deras taktila sinnen. Detta bidrar till deras utveckling av finmotorik och sensoriska förmågor samtidigt som de utforskar och interagerar med lekredskapen. Att ha tillgång till taktila värden som trä kan ge barn en rik och mångsidig lekmiljö.

Trä är en hållbar och naturlig resurs som ger en stark koppling till naturen. Detta kan inspirera barn att utveckla en kärlek och respekt för miljön, samtidigt som de har roligt och leker.