Referenser

REFERENSOBJEKT

 

Under årens lopp har vi tillsammans med er planerat, levererat och realiserat ett antal projekt, stora som små, runt om i hela Sverige. På den här sidan kan ni finna ett litet axplock av alla dessa fina platser, utvalda för att presentera en variation av projekt både till omfång, geografi och år för utförande.

Se även bildlänk nedan till våra internationella referenser.


Strömparken

 

 

 

 

 

 

 

Strömparken ligger i anslutning till Motala ström, mitt i centrala delarna av Norrköping. Under 2012 gjordes en satsning på att skapa en fantastisk park där strömmen blev ett naturligt inslag och tema. Här finns bland annat en fisktrappa, fontän, möjlighet till fiske men också en liten lekplats. Huvudnumret på lekplatsen är en vattenleksenhet som även den utgår från Motala ström då vattnet som barnen pumpar fram använder just denna som källa.

Läs mer 

 

Skinnarviksparken

 

Skinnarviksparken på Södermalm i Stockholm är ett spännande projekt med specialtema som kom att utföras tillsammans med Tengbom under loppet av 2017-2018. Med luftballonger som inspiration arbetade vi tillsammans fram två enheter som uppfördes på platsen.

Läs mer.

Hedlundadungen

Under 2015 fick vi äran att vara leverantör av lekutrustning till Hedlundadungen i Umeå. Det är fortfarande ett otroligt fint referensobjekt som vi gärna vill lyfta lite extra. Här har man byggt en fantastisk äventyrslekplats med pyramidtorn, tunnelrutschar, gunglek och klätterlek av stora slag. Dessutom finner man flertalet gungmöjligheter, snurrskivor och t om en rullstolskarusell.

Läs mer.

 

Hyllie vattenpark

Hyllie vattenpark är ett projekt som består av nästan helt platsanpassade redskap. I projektet har flera aktörer varit inblandade, VA Syd, Malmö Stad, COWI samt förstås vi på Stiliom. Utifrån specifika önskemål tog vi fram ett antal produkter för att skapa en helhet som inte bara är vattenlek utan även ett pedagogiskt uteklassrum som kan användas av skolor runt om i Malmö.

Läs mer.

Lögarängsparken

Lögarängsparken ligger centralt i Västerås, direkt intill Mälarens norra strand. Här finns mycket aktiviteter och området fungerar som ett rekreationsområde i staden. Lekplatsen fungerar som en trevlig liten oas, där man lagt tid och omsorg på att skapa en trevlig atmosfär. Från Stiliom finns bland annat Timberwood Tangle och pyramidtorn men även spännande gunglek, balans och klätterlek.

Läs mer.

Tom Tits Experiment

Tom Tits Experiment i Södertälje är ett av våra absoluta favoritbesöksmål med våra familjer. Här finns mängder att upptäcka för såväl liten som stor. Därför känner vi extra stolthet när man här valt att satsa på flera av våra vattenlek- och sinnesleksprodukter för att illustrera viktiga fysiska principer som styr den värld vi lever i på ett lekfullt och experimentellt sätt.

Läs mer.

Energicentrum, Klabböle

Umeå Energicentrum ligger beläget i Klabböle utanför Umeå. Här kan man följa historiens vingslag och lära sig om hur Klabböleborna förr i tiden använde sig av Umeälvens kraft för att utvinna energi.

Läs mer.

Plikta lekplats

Under 2011 fick Göteborginnevånarnas gröna oas Slottsskogen en rejäl upplyftning på leksidan. Den stora lekplatsen, kallad Plikta, gjordes helt om och slutresultatet är en riktig pärla där alla kan ha roligt, stor som liten.

Läs mer.

Stadsparken, Borås

Stadsparken i Borås renoverades under 2013 och fick ett helt nytt utseende. Ombyggnationen föranleddes av en tävling, där barnen fick rösta bland ett antal förslagsalternativ. Barnens röst blev avgörande för vilket förslag som kom att användas och slutresultatet blev väldigt bra. Från Stiliom finns här bland annat vår innovativa Science Fiction Town med sina upphöjda kojor men även element för sinnesupplevelser.

Läs mer.

Förskolan Svalan, Grums

Förskolan Svalan är ett lokalt projekt där Stiliom tagit fram förslag och stått för utförandet. På platsen återfinns en vattenleksenhet anpassad för de mindre barnen, ett uteklassrum, lekhus och djur. Lekplatsen har betytt ett enormt lyft för förskolans utemiljö och lekpedagogik.

Läs mer.

Museiparken, Karlstad

På Sandgrundsudden i Karlstad, intill det stora bibliotekshuset, länsmuseet för Värmland och Lerin-museet ligger Museiparken. Här omvandlades en liten och begränsad lekplats till en större lekyta, med samma härliga atmosfär som genomsyrar resten av närområdet. Här återfinner man både klätterstruktur, linbana, vattenlek för stora och små samt det stora väderskyddet från Richter.

Läs mer.

Marholmen, Norrtälje

Marholmen ligger i skärgården utanför Norrtälje och huserar en stor facklig konferensanläggning. Under våren 2011 så anlades här en stor lekplats för att ge ytterligare trivsel på en väldigt mysig ö. Från Stiliom finns här en stor klätterstruktur, en Sand stake sandlåda samt lite andra mindre redskap.

Läs mer.

Hamnparken, Jönköping

Ett promenadstråk i centrala Jönköping, kallat Hamnparken, byggdes under 2011. I detta området finns flera spännande produkter från Stiliom. Man finner bland annat den innovativa pumpen Little Whale, den speciella Mirror Rotunda, talrör, dansrutor, Wobble disk samt de unika Wobbly Sheep.

Läs mer.

Ulricaparken, Ulricehamn

Ulricaparken är den största lekplatsen i Ulricehamn. Den anlades under 2014 och läget vid sjön Åsundens norra strand är magnifikt. Platsens dragplåster är en enorm fyr, baserad på Stilioms Big Pyramid Tower. Fyren är dryga 13 m hög, med två rutschbanor, hög klättervägg samt en platsanpassad fyrtopp längst upp. Nu blickar återigen en fyr ut över sjön, som i forna dagar.

Läs mer.

Norrbyparken

Norrbyparken ligger i norra delen av Örebro, mellan Svampen och Venaskogen. Det är en långsträckt park med många fina lövträd och här finns platser både för avkoppling och aktiviteter. I södra delen av leklandskapet finns en tillgänglighetsanpassad vatten- och sandleksmiljö.

Läs mer.

Mullängens Lekplats

Mullängens lekplats byggdes 2015 och återfinns i ett skogsparti i norra delarna av Göteborg. På de skogsbeklädda stenhällarna flyter lekplatsen in bra i naturen och ger barnen på den näraliggande skolan en utökad och friare lekplats.

Läs mer.

Kungsbacka Aktivitetspark

I ett område med myllrande idrottsaktivitet har Kungsbacka under 2020/2021 anlagt en ny aktivitetspark. Parken knyter samman området och utgör en grön, välkomnande yta med mycket grönska. Här återfinns både lekplats men även skateyta, utegym och ett entrétorg.

Läs mer.

Teaterplan

Teaterplan i Örebro har fått en omgestaltning och färdigställdes i början på juni 2021. Den centrala platsen har blivit en grön oas som välkomnar besökare i direkt anslutning till stadens vackra slott.

Läs mer.

Vivallakullen

Under 2019 rustades Vivallakullen i Örebro upp. Det kuperade grönområdet inbjuder till lek och äventyr för alla åldrar. Här kan du beskåda vårblommor, motionera, gunga och åka pulka på vintern. Det finns lekplats, grillplatser, bänkar, utegym och tennisbanor.

Läs mer.

Parkstråket Hagen