Stiliom

Vattenlek

Vatten, ett självklart element för vår överlevnad, men även ett element med oöverträffad fascination hos våra barn. Ungefär så kan man sammanfatta den enorma glädje, leklust och upptäckarglädje som just vattenleken ger. Att själv kunna styra om vattenflöden, öppna och stänga dammluckor eller bygga egna fördämningar i sanden, att på egen hand uppleva vattnets olika former, virvlar, dess konstanta sökande efter nya vägar – ja visst är vatten fascinerande även för oss vuxna om man bara tänker efter?

Så snart regnet faller och bildar pölar eller väcker porlande bäckar till liv, finner barn över hela världen en gemensam lekglädje i vattnet. När vi vuxna suckar över ytterligare en regndag, kan barnen glädja sig åt ännu en skojig, utvecklande dag i det naturliga vattenlandet. Lek med vatten är gränsöverskridande och inbjuder till rollspel och samspel. Inte minst är vattenlek oerhört lätt att tillgänglighetsanpassa så att alla barn kan leka tillsammans på lika villkor. Märkligt nog finns dock förvånansvärt få renodlade vattenlekplatser i vårt land. Varför?

Vi tror att vattenleken ännu är relativt outforskad i vårt land. Ja du läste rätt, inte bland våra barn, men det finns ett väldigt litet utbud av just utrustning för offentlig vattenlek, och den som finns är ofta inte tillverkad med rätt kunskap. När vi nu lanserar Richters hela program för vattenlek kan man vara fullständigt övertygad om att såväl kvalitet som tillverkningskunskap är på högsta nivå, men än viktigare – utrustningen är utvecklad i samråd med barn och av människor med en fantastisk hängivenhet till just vattenlek. Vattnets atmosfär och fascination genomströmmar hela vårt program.

Över hela Europa finns de mest fantastiska skapelser av vattenlekplatser. Med flottar, vattenpumpar, vippgungepumpar och vattenledningssystem har man skapat lekplatser med sådan dragningskraft att barnen aldrig vill lämna dem. Vi är stolta över att ha Richters kunnande med oss. Vi vågar påstå att ingen annan har den mångåriga kunskap för just vattenlek som Richter besitter, inte bara gällande produkternas utformning, utan just för att all utrustning är utvecklad med barnens lekglädje i främsta rummet. Det hoppas vi kunna bevisa genom vår avdelning för vattenlek här på hemsidan.

Ta del av all vår information och tveka inte att ställa frågor om du undrar över något!

 

 

Kontakta oss

Tel. 054-13 77 70
Int. +46 54 13 77 70
info@stiliom.se

Mån - fre 08.00 - 16.30

Generalagent för

Richter Spielgeräte

.