Om Stiliom Gammal

OM STILIOM
Stiliom har varit verksamt i branschen sedan 2010. Tillsammans med erkända samarbetspartners inom park- och lekutrustning kan vi erbjuda produkter, upplevelser och tjänster av högsta kvalitet med ett tydligt mervärde. Vår målsättning är att alltid hålla högsta möjliga servicenivå och att i alla lägen känna stolthet över de produkter och tjänster vi levererar.

Lekutrustning
Vi är generalagent för Richter Spielgeräte GmbH beläget i Frasdorf utanför München i södra Tyskland. På Richter har man sedan 50-talet år tillbaka tillverkat lekutrustning av lärk, ek, robinia och stål. Samtliga produkter är genomtänkta för att hela tiden erbjuda högsta möjliga lekvärde. Lekvärde uppnås inte bara genom produkternas funktion, utan även genom taktila värden som våra naturliga material ger.

Djurskulpturer
Vi är stolta över att vara återförsäljare för den danska konstnären Lissy Boesen. Hennes djurskulpturer av betong och krossad granit har glatt såväl barn som vuxna under flera decennier. De är ett uppskattat inslag i den offentliga miljön i hela Sverige och fungerar inte bara i samband med lekplatser, utan även som utsmyckningar på gator och torg.

Miljöpolicy
Företagets miljöpolicy är skriven för att vara ett verktyg och en påminnelse om att vi hela tiden ska söka finna de miljömässigt bästa lösningarna inom hela vår verksamhet. Som exempel kan nämnas vår lekutrustning som till största delen tillverkas av europeisk lärk. Denna fungerar som lavinskyddande skog i Alperna, men måste när den nått en viss ålder huggas ned då den lavinskyddande effekten inte längre kvarstår. Lärken avverkas och används därefter för tillverkning av vår lekplatsutrustning. Trädet har därmed tjänat två viktiga syften under sin livstid, varefter det slutligen återgår till naturen. Transporter sker alltid med företag vars miljöarbete tydligt framgår och efterlevs.

   
Samarbetspartners
Läs mer om våra samarbetspartners genom att klicka på länkarna nedan. Richter Spielgeräte Lissy Boesen