Lissy Boesen

LISSY BOESEN

”Katten er et smukt og fascinerende væsen, der hviler i sig selv – og det er næsten som om, at den forstår at arranger sin krop, så den tager sig ud på bedst mulig måde.”

Det går inte att ta miste på Lissys förkärlek till djur och i synnerhet katter. Med hennes ord här ovanför är det inte svårt att förstå att just en katt fick stå modell för hennes allra första djurskulptur för många år sedan. Hon arbetar än idag hela tiden på nya idéer och skulpturer genom att teckna och forma med lera.

Hon hämtar alla sina idéer från naturen och då främst vid hennes sommarställe på danska Møn där hon även har sin verkstad. Här kan hon arbeta med utsikt över hav och land, något som ger henne stor inspiration och inte minst den ro som krävs för att finna nya idéer och produkter.

Skulpturerna finns i flertalet storlekar och former och passar såväl traditionella lekmiljöer som utsmyckningar på gator, torg och i köpcenter. Lissy Boesen är en mycket erfaren konstnär som genom dessa djurskulpturer har funnit en närmast perfekt balans mellan utsmyckning och lekmöjlighet.

Idag är hennes djur välkända inslag i utemiljöer över hela Europa. De togs fram genom att Lissy under en lång period studerade barns lek och utforskande genom klättring på statyer, nedfallna träd, stenar och liknande objekt. Resultatet är en rad produkter som tilltalar såväl gammal som ung.

 

Produkter

Djurskulpturer

Mer information

Materialval