Rostfritt stål

ROSTFRITT STÅL

 

ROSTFRITT STÅL AISI 304 ELLER 304L

 

Rostfritt stål kan levereras i två utföranden:
1. matt utförande (standard)
2. elektropolerat (vid förfrågan)

Observera:
Vid placering av rostfria produkter i mycket salthaltiga miljöer eller där hög andel luftföroreningar förekommer, rekommenderar vi alltid att välja elektropolering. Denna behandling ökar resistensen hos ett redan mycket korrosionsresistent material. Kostnad för elektropolering tillkommer.

Underhåll

Vi rekommenderar periodvis rengörning av produkter i rostfritt stål för att eliminera eventuell förekomst av salt, damm och smuts som en åtgärd för att behålla produktens finish. Att periodvis tvätta av rostfritt stål ökar dessutom ytterligare dess korrosionsresistens över tid. Det räcker normalt att tvätta med vatten, lätt rengöringsmedel och en mjuk trasa. Vid eventuell kalkavlagring kan varmt vatten blandat med 1/4 vinäger användas. Fett- och oljefläckar tvättas av med milt diskmedel och vatten. Vid eventuell rostförekomst kan detta tvättas bort med milt medel för rostborttagning. Kontakta oss om du önskar att vi vägleder dig till rätt produkter för rengörning.

Allmänna krav  för alla produkter

Vid mottagande av leverans och där det inte är möjligt att installera produkterna inom loppet av några dagar, måste alltid dess inplastning tas bort för att tillåta ventilation och förhindra kondens. Allt emballage bör omgående avlägsnas i det fall produkterna inte kan placeras utom räckhåll för direkt solljus.