Om Metalco

METALCO

Metalco Srl grundades i Castelminio di Resana redan 1984. I den italienska byn strax utanför Venedig har man fortfarande sin produktionsanläggning där modern teknisk utrustning samspelar med design och innovation via företagets egen designavdelning, men inte minst genom ett nära samarbete med erkända formgivare världen över. Kvalitet och design är företagets ledord, något man snabbt inser när man studerar produktsortimentet. 

 

Design

Metalco arbetar i nära samförstånd med designers världen över. Pininfarina, Staubach & Kuckertz, Antonio Citterio och Marc Aurel är bara några namn av en rad erkänt duktiga formgivare som Metalco kontinuerligt arbetat tillsammans med under många år. I tillägg till externa designers har man även sin egen designavdelning som även de producerar fantastiska och unika produkter. Metalcos respekt för design är imponerande och en mycket viktig del av företagets framgång och seriositet.

Kvalitet

Design är viktigt, men kvalitet är förstås minst lika viktigt. Metalco arbetar hela tiden med nya lösningar för att förbättra såväl funktion som kvalitet inte bara på dess nya produkter utan även förbättringar av produkter som redan funnits i programmet sedan många år. Stål- och trädetaljer väljs omsorgsfullt ut för att garantera en hög livslängd.

Miljö

Metalco är noga med att hela tiden ligga i framkant när det gäller miljömässigt korrekta val som genomsyrar allt från inköp till produktion och leverans. FSC-certifierat virke och det faktum att majoriteten av allt material är 100% återvinningsbart är självklart när det gäller Metalco. Företagets enorma produktionsanläggning på hela 25 000 kvm är försett med en av italiens största anläggningar av solcellspaneler på taket. Detta försörjer hela företaget med all el som krävs för produktion och administration. 100% självförsörjande när det gäller grön el över hela företaget.

Företagsfakta:

Grundat – 1984
Anställda – 150
Företagets yta – 50 000 m²
Produktionslokaler – 25 000 m²